HTML


cerka

"Mindig is tudtam, hogy a meetingek nem azt a célt szolgálják, ami miatt állítólag összehívják őket, de most már azt is tudom, mi ez a cél: a művészet." K.N. , kubista projektmanager

Friss topikok

Három ku-klux-klános kiváncsi, hogy milyen mély a kút

2008.01.28. 11:11 szily

A firka, hasonlóan például a recskázáshoz, jellemzően ugyen magányos unaloműző testedzés, de nem példátlan, hogy többen csinálják egyszerre. Ádámék tanítás közben például egyszerű, ám annál kiválóbb interaktív firkálást művelnek, ami egyben főhajtás a szürrealista művészek első generációja előtt: az egyikük rajzol valami kriksz-krakszot, a másik meg kiegészíti valami értelmesre. Az eredmény néha igen vicces, mint a fenti képen is. Hajtás után Ádám levele és még két hasonló rajz élvezhető, a sorozatot folytatjuk, ha valakinek lenne hasonlója, ne kíméljen, és küldje be!

A rajzokról annyit kell tudni, hogy nem mítingen készültek, hanem uncsi egyetemi előadásokon... Remélem ilyet is ér küldeni:) A firkák azért ilyen furák, mert egy unaloműző játék keretében készültek, melynek lényege, hogy az egyik résztvevő firkál pár vonalat, ábrát, akármit, amit a másiknak ki kell egészítenie valami értelmessé:)
(Az értelmesség azért sok esetben megkérdőjelezhető:) ) Ha jól megfigyelitek a rajzokat, akkor látszik is, hogy általában a fele más színnel van rajzolva,
direkt azért, hogy látszódjon, hogy miből alakult ki a "mű". Szóval ez a mi kis szórakozásunk, remélem azért ti is tudtok majd röhögni rajta egy kicsit:)

Üdv.: Ádám

Szerintunk: (4/5)
Szerintetek: (4,3/5)

3 komment

Címkék: játék ember figuratív fantázialény

A bejegyzés trackback címe:

https://cerka.blog.hu/api/trackback/id/tr32314546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levai Jutka 2008.01.28. 12:11:21

Papjancsi!

A kép szövege eredetileg az, hogy:

"Ezt látja a néger a kútból..."

Jutka

gery · http://gery.blog.hu 2008.01.28. 12:25:25

igen, és jobb is a rajz eredetileg, de ez így legalább politikailag korrekt :P

Levai Jutka 2008.01.28. 12:34:07

Igazad van, bocs, a PC szöveg tehát így hangzik: "Ezt látja az afroamerikai a kútból..." :)
süti beállítások módosítása