HTML


cerka

"Mindig is tudtam, hogy a meetingek nem azt a célt szolgálják, ami miatt állítólag összehívják őket, de most már azt is tudom, mi ez a cél: a művészet." K.N. , kubista projektmanager

Friss topikok

A Cerkablog visszatér - Szerb-kínai köpőverseny

2008.05.06. 01:04 szily

A firkablogolás önjelölt Lengyel Lászlójaként azt jósolom, hogy ha Csárdáskirálynő valaha küld még nekünk rajzokat, ő lehet a műfaj James Deanbe ojtott Mata Harija. A debütálása ugyanis egyszerűen lenyűgöző. Íme egy szürrealista délszláv nyelvgyakorlat szárazon realista leírása, képekben. A kontinensközi köpőverseny zseniális, Gomba apó pedig fájdalmas mementó. A szerző önértékelésével szemben egyáltalán nem "elborultak", viszont igen szórakoztatóak. PC vörös farokra viszont igazán semmmi szükség.

Ja, ezzel a képpárral és a hajtás után olvasható levéllel a blog történetének leghosszabb leállása után ezennel újraindultunk. A több hetes szünet egy átkozott, ám annál szórakoztatóbb focikönyv szerkesztésének volt köszönhető, ami befejeződött, így a Cerka újra támad. Küldjetek minél több firkát, a blogot inkognitóban olvasó híres és közepesen híres emberek pedig kérjük, hogy diszkrét magánlevélben küldjék el a vállalategyesítési döntések és halálmetálkoncertek közben készített rajzaikat!



Kedves Cerkablog!

Én amúgyis elborult rajzokat szoktam készíteni, de a legelborultabb rajzokat mégis a hétfő reggeli délszláv nyelvgyakorlaton készítem, köszönhetően ezt egy kollégának, aki igen szeret szerepelni, és a legváltozatosabb témákat hoz be a diszkusszióba.

Az első rajzomat az inspirálta, hogy a szereplős kolléga a szerbekről beszélt, akik állítása szerint nagyon sokat köpködnek az utcán, és hogy ez bizonyítja azt, hogy a szerbek nem valódi kultúrnemzet. Egy kolléganőm a szerbek védelmére kelt, aki azt kezdte el bizonygatni, hogy ez nem jelent semmit, hiszen pl. a kínaiak is köpködnek az utcán, és ők nagyon is kultúrnemzet volnának, hiszen több évezredes kultúrmúltra tekintenek vissza.

Ezt illusztrálandó készítettem az első rajzot, amelyen a kínai és a szerb versenyző centiméteres beosztású köpőpályán mérik össze, hogy melyikük is a nagyobb kultúrnemzet. Természetesen a szerb nyer, mert ő sokkal tökösebb, mint a kínai.

A másik rajz tíz perccel az óra vége előtt készült, amikor már nagyon le voltam fáradva ... eddigre már menthetetlenül összekavarodott az agyamban a sok-sok délszláv színezetű kognitív séma és érzékadat, s így született meg a fabulous singing-dancing Pszichedélikus Pravoszláv Gomba Apó (akit bármikor lecsukhatnának _szertartásért_).

Remélem, elég betegnek és egyúttal fantáziadúsnak tartjátok majd őket, hogy berakjátok a blogba.

Üdvözlettel,

a Csárdáskirálynő

PS.: Természetesen sem a szerbekkel, sem a kínaiakkal semmi bajom (még mielőtt valami hülye kitalálná), csak egy picit furcsa a humorom. :P

Szerintunk: (5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

7 komment

Címkék: drog iskola ember tréfa figuratív nempc köpés fantázialény

A bejegyzés trackback címe:

https://cerka.blog.hu/api/trackback/id/tr62455957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2008.05.06. 09:40:42

Én konkrétan szerelmes lettem a Csárdáskirálynőbe. Kérek még rajzot. Elsőként.

bamb 2008.05.06. 09:57:15

Ennek baja van a szerbekkel és a kínaikkal! Letartóztatni!

Fucksee 2008.05.06. 11:14:07

-A kurva pirézeket rajzúgassad vazze, ne velünk szórakozzááá! "Mirko&Csing a bajai ruhagyárbúl"

virtualdog 2008.05.06. 12:41:01

PPG Apó for the prezident!!! Békésebb, pszichedelikus Kelet-Európát! :D

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2008.05.07. 10:48:19

Köpőverseny volt a legendás Monkey Island 2-ben is! Háromféle harákolást lehetett előtte nyomni, és volt egy opcionális csámcsogás is. :)
süti beállítások módosítása