HTML


cerka

"Mindig is tudtam, hogy a meetingek nem azt a célt szolgálják, ami miatt állítólag összehívják őket, de most már azt is tudom, mi ez a cél: a művészet." K.N. , kubista projektmanager

Friss topikok

Álmában vette el szüzességét a múzsa

2008.01.30. 14:56 Tbg



Az alábbi firka és a csatolt levél jól példázza, hogyan képesek remekművek létrehozására a naiv, amatőr művészek is, ha kizökkennek sajátos világukból, és szélsőséges körülmények közé kerülnek - legyen ez, egy hajnalig tartó tanulás egy vizsgára. Nem akarok sok mindent belemagyarázni a képbe, de tagadhatatlan van Gogh és Munch hatása, illetve nem lehet nem észrevenni, az elme micsoda őrületét tudja okozni egy vizsgára való felkészülés. Bence rajzának keletkezéstörténete következik:
Mellékelem 2003 nyarának egyik széjjelzuhant reggelén készített skiccemet az Alagútról és környezetéről. Mivel aludni nem sikerült, megpróbáltam utóvizsgára készülni, olvasgatni, de a papírt nem láttam, csak mögéje sikerült fókuszálni, mereven... Maga a rajz ugyanezzel a technikával készült :),  s délután úgy találtam meg magam mellett. Az újdonság erejével hatott rám :) Érdekesség: addig és azóta sem rajzoltam szinte semmit.
Remélem nem akadály, hogy születési körülményének csak ilyen közvetetten van köze a kötelezettség-teljesítéshez, bár tény, hogy az ihlet és a papír csakis abból fakadt.

Szerintunk: (5/5)
Szerintetek: (4,4/5)

4 komment

Címkék: vizsga clark ádám tér


A bejegyzés trackback címe:

https://cerka.blog.hu/api/trackback/id/tr58317911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Cica (törölt) 2008.01.30. 17:50:04

Most akkor ki a szűz, és kit dugtak meg?

qwerty666 2008.01.30. 22:01:30

Már azt hittem, a cerka olyasmi, mint a
szopas.blog.hu
^,^

Jack__Bauer 2008.01.30. 22:27:31

Az látszik, hogy keményen tolják az arcunkba szilyék ezt a blogot - ezért kerül fel időnként a homárra, vagy épp "hívószavakkal" reklámozva a főoldalra.

Már csak azt nem értem minek?
süti beállítások módosítása