HTML

cerka

"Mindig is tudtam, hogy a meetingek nem azt a célt szolgálják, ami miatt állítólag összehívják őket, de most már azt is tudom, mi ez a cél: a művészet." K.N. , kubista projektmanager

Friss topikok

Hitler rajzolta a hét törpét?

2008.03.26. 00:14 szily


Sajnos még a hír legvadabb verziója sem sugallja, hogy Hitler találta volna ki az összeesküvéselmélet-hívők által nácizmussal is gyanúsított Walt Disney híres figuráit, mondjuk a zsidógyanús Hapcit. Amit viszont ténylegesen állít William Hakvaag, egy norvég háborús múzeum igazgatója, nem kevésbé megdöbbentő: a szakember szerint az a három kiszínezett rajz, amit egy A. Hitler szignójú festmény hátuljába rejtve talált a raktárukban, Hitler műve. A három - a muzeológus vizsgálatai szerint 1940-ben készült - grafika Tudort, Szendét, illetve Pinokkiót ábrázolja. A Hét törpét 1937-ben, a Pinokkiót 40-ben mutatták be.

Annyit eddig is tényként volt szokás elfogadni, hogy a köztudottan festőművészként induló Hitlernek volt egy kópiája a Disney-féle Hófehérkéből, amit privát mozijában meg is nézett, mivel a sztori eredetileg egy német tündérmesére alapul. Hakvaag a Daily Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy 100 százalékig biztos abban, hogy a rajzok Hitler keze munkái. "Ha valaki hamisítani akart volna, nem rejtette volna el a rajzokat egy kép hátuljában, ahol talán sosem találták volna meg azokat." Tudor, Szende és Pinokkió rajzán A.H. szignó olvasható.

Azt hiszitek, hogy viccelek? Itt az eredeti Telegraph-cikk.



Szerintunk: (5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

40 komment

Címkék: politika halál híresség pusztítás fantázialény

A bejegyzés trackback címe:

https://cerka.blog.hu/api/trackback/id/tr60396832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Cica (törölt) 2008.03.26. 02:37:29

Nehéz elképzelni hitlert, amint disney rajzfilmeket néz, és lerajzolja a bennük látott figurákat :)

prometheus_X 2008.03.26. 03:21:26

Aztuán, hogy köztudottan foglalkozott feketeágiával és közepes mélységig belemászott a mágikus szimbólumok világába (lásd SS, két germán rúna, lásd horogkereszt, átalakított élet és termékenység szimbólum) simán el tudom képzelni hogy disney filmeket nézett és rajzolgatott. Mért ne? Csak mert mi a győztesek által írt történelem lapjairól ismerhetjük, nem zárja ki hogy ember volt. Husszein-ről is azt nyilatkozták a fegyőrök, hogy úgy viselkedik mint akármelyik nagypapa, és szorgosan olvassa vallása szent könyvét (tahó vagyok vagy késő van de nem jut eszembe).

Hitler különösen összetett ember volt. Napóleon is. Husszein is. Amellett hogy rengeteg ember életét ontották ki, mindegyikük feltett szándéka volt a hazájuk felemelése. Mind kreatív és alkotó emberek voltak - mégha ezt a képességüket a "gonosz géniusz"-nak is rendelték alá.

Nem rajongom egyikükért sem, de fontos kiemelni szerintem, hogy a "történelmi gaztett" rugalmas fogalom. Mi szerintünk Kossuth a nemzet hőse, a szlovákok népirónak mondják. Szerintünk Jelasics egy véreskezű barbár, a szlovákok szerint nemzeti hős.

Alba 2008.03.26. 04:06:31

A Koránra gondoltál promi-x? Abban bizony sok érdekes dolog van...
Nade vissza az eredeti témához,aki nem csak elfogult
szerzők könyveit olvasta Hitlerről,tudja,hogy elég nárcisztikus oldala is volt,a pár másik mellett,és simám nézegethette a Hófehérkét..

érdeklődő 2008.03.26. 06:15:01

ÁLlítólag a VolksWagen bogárhátú változatát is ő skiccelte fel, ennyi erővel miért ne rajzolt volna héttörpét meg hófehérkét.
Egyébként bizonyítékaim vannak arra is, hogy nem halt meg negyvenötben, sőt, még most is él, nemsokára 119 éves lesz, itt MO-on, de komolyan!:D

Gyugyó 2008.03.26. 07:03:22

Egyetértek Promival egy embernek nagyon sok oldala van, lehet, az egyiket nem okvetlenül zárja ki a másik.

A. Hitler azért mélyebben, árnyaltabban és szélesebb körben űzte a képzőművészetet, mint ahogyan a magyar oktatásban széleskörűen ismert "festő és mázoló" kifejezés takar (vö a mai hazai szinező vállalkozói réteg egyes jelesei). Bár nagy hibája, hogy fel lehet ismertni, hogy mit akar ábrázolni...

Zzoorroo 2008.03.26. 07:36:43

Óbazdmeg tomicicmic, nem unod még mindenhova belinkelni ezt a kurva spam-videót?

mazsolaszáj 2008.03.26. 08:06:05

A VW bogarat tényleg ő skiccelte fel. Volt erről egy Rubicon különszám is (k.b. 2-3 éve). Egyébként egy csomó épületet, stb tervezett. Tehetséges építész lehetett volna, de nem volt érettségie. He-he

Zsirparaszt 2008.03.26. 08:14:50

tomicicmic · tomicicmic.blogspot.com 2008.03.26. 07:22:50
Takarodj!
.
Hitlerről: Tudtommal pont azért nem lett 'igazi' festő, mert embeket, hangulatokat nem tudott festeni. Ennek ez némileg ellentmond.

baron 2008.03.26. 08:39:50

Sziasztok!

A VW Bogarat ő rendelte és ő is bele szólt a tervezésbe. Hitler azt hiszem bécsben tanult festeni vagy mi, de én úgy tudom nagyon jó festő volt és sokra vihette volna úgy, és most nem így emlékeznének rá. Simán el tudom hinni hogy ő rajzolta.

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2008.03.26. 08:42:47

Őszintén szólva a cikk címe eléggé félrevezető, azt sugallja, hogy ő alkotta a hét törpét, pedig csak arról van szó, hogy utólag lerajzolt belőlük hármat. Ez viszont nem valami nagy cucc.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.26. 09:04:10

ööö... egész biztos, hogy Pinokkió a hét törpe egyike volt???

2008.03.26. 09:10:56

'Hitler rajzolta a hét törtpét?'
Igen. Hitler (le)rajzolta a hét törpét.
:)
Azért betehettek volna egy fotót az eredeti cikkhez - ha nem csak kacsa a dolog.

Zsirparaszt 2008.03.26. 08:14:50
"Hitlerről: Tudtommal pont azért nem lett 'igazi' festő, mert embeket, hangulatokat nem tudott festeni. Ennek ez némileg ellentmond."

Pontosan ettől különösen érdekes a dolog. Meg attól, hogy a festést, rajzolást teljesen abbahagyta, amikor elkezdődött a politikai karrierje. Bár állítólag bizonyos '20-as évekbeli akvarelleket is ő készített - de erről máig folyik a vita.

A 'bogár' (népautó) első skicceit is ő készítette, valóban.
És nagyon szerettett ami filmeket nézni a kis magánmoziszobájában.
A képzőművészetire, majd következő évben építésznek azért nem vették fel, mert nem ment át a felvételi vizsgán. Nem tartották elég tehétségesnek.

Szerintem egyébként (elvonatkoztatva AH egyéb tevékenységeitől) az átlagosnál sokkal tehetségesebb festő volt. Nem egy Munkácsy-kaliberű, de simán beleférhetett volna a 'jobbak' közé.
Az, hogy emberi alakokat nem igazán festett, miért lenne kizáró ok a 'tehetségesek' közül? Boris Vallejo meg állandó jelleggel fantasy-sci-fi kategóriában alkot. Mégis zseniális. És baromi sikeres.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2008.03.26. 09:42:16

propaganda értéket keresett a filmben.

marcel 2008.03.26. 09:53:14

tomicicmic!

már bocsi, de Budapestet nem a németek bombázták és lőtték szét, hanem a szövetségesek. ezért kicsit "miniszterelnökös" a fasiszta terror felirat a képek alatt. mellesleg a fasiszták az olaszok voltak, nem a németek... de ha már videó, ez sokkal jobban tetszik:

www.youtube.com/watch?v=hDj2TXMNRPk&feature=related

Crni 2008.03.26. 09:57:22

Ad 1. Hitler nagyon minimálisan foglakozott/érdeklődött a miszticizmussal/iránt, az SS rúnái és egyébb náci szimbolika nagyrészt már az első világháború előtt is, de mindenképpen Hitler pártelnöksége előtrt már léteztek. Himmler volt az, aki finanszírozta és erőltette az összes okkult kutatást és egyéb faszságot. Megjegyzendő, hogy ha hihetünk Goebbels egykori naplóbejegyzéseinek, illetve egyéb visszaemlékezéseknek, Hitler kifejezetten nevettségesnek találta e kutatásokat ("minek derítsük ki, hogy a németek még sárkunyhókban laktak az erdőben, miközben a rómaiak leigázták a világot?"). Ez mellesleg érdekesen cinikus megvilágításba helyezi Hitler egyéb e tárgyban elkövetett nyilvános megszólalásait.

Ad 2, Tehetséges képeslap készítő lehetett volna, festő nem igazán. Kétszer is elutasították a jelentkezését, és nem csak azért mert nem volt érettségije, hanem mert bár tehetségesen utánzott, egyénisége nem volt.

Ad 3, A "Hófehérke" Grimm mese (Schneewittchen), és mint ilyen nyilván tetszett a népi német kultúrát preferáló Führernek. Nem szokatlan a 30-as években, hogy felnőttek (fasiszta diktátorok is) önfeledten izgulnak a színes rajzfilmekre. A Hófehérke volt speciel az első ilyen egészestés rajzfilm, és világsiker volt, Oscart is kapott.
Sztálin pl. rajongott a Marx Brothersért (csakúgy mint Churchill), igaz az nem rajzfilm.

Ad 4, Szerintem meg egy Appony Hedvig nevű nő rajzolta az ominóz rajzokat. Különben is minden norvég hülye.

Uff.

dr. Wilbur Swain 2008.03.26. 10:04:56

no, akkor ezek most azok a rajzok, vagy sem?
mindenesetre érdekes elképzelni a Führert, amint épp a Hófehérkén mulat

Crni 2008.03.26. 10:09:24

Ja, Marcel is meg tomicicmic is menjenek a pics@ba!
Faxomért kell nekem viccesnek szánt antifa (valójában ergya, humortalan, téves, ráadásul a "svábbűnöző" miatt, kifejezetten rasszista), vagy német páncélos indulót hallgatnom/néznem, amiben a Joachim Piepernek álcázott amerikai színész üvölt a német kisemberrel, hogy "énekelj Konrád", miközben vidáman arról dalolnak, hogy hóban-fagyban-viharban ők csak törnek előre és gyilkolnak vakmerően?
Tényleg miért nem mentek már el a pics@ba mindketten, ostoba barmok?!

Crni 2008.03.26. 10:11:05

Szily Laci meg írjon inkább arról, hogy hogyan rabol a balin.

Don Galáb 2008.03.26. 10:14:35

Ezt az óriási marhaságot, miszerint Hitler tervezte a VW Bogarat, honnan szedtétek?
Általában - tévesen - Ferdinand Porschét szokták emlegetni, mint az autó szülőatyját, azonban maga a koncepció valósjában Berényi Béla nevéhez fűződik, 1929-ből...

Yasashi Tanuki 2008.03.26. 10:36:42

Nemrég volt egy dokumentumfilm a 30-as évek Berlinjéről - ott már erkölcsileg, anyagilag annyira rossz volt a helyzet, hogy a normális gondolkodású emberek üdvözölték a "rendcsinálókat".
Ez is kellett ahhoz, hogy a festő ábrándozásai valósággá váljanak.

W Joe 2008.03.26. 10:37:46

A.H. egy unalmas értekezlet alatt rajzolta a törpéket?

Kusztó kapitány 2008.03.26. 10:42:39

a bogárhátút Barényi Béla tervezte, nem Hitler és nem is Porsche

www.veteran-mercedes.hu/barenyi.html

marcel 2008.03.26. 10:44:52

Crni!

menj oda te, úgyis nálatok divat a küldözgetés! ha nem érted, ne beszélj bele, nem telefon...: valaki belinkelt egy "miniszterelnökös" "antifasiszta" videót, mely mellett volt egy link a péncélosindulóra, ez vicces, erre hívtam fel a figyelmet.

jobbat is lehet találni, az igaz...

dr. Veér Farkas 2008.03.26. 12:07:37

Crni 2008.03.26. 10:11:05

A Szily Laci Balin szokott rabolni?
Mindig gyanús volt, hogy miből megy neki ilyen jól...

De most legalább lebukott jól.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.03.26. 12:13:49

Hobbiból nagyon sokan foglalkoznak alkotással. A nép népdalol, verset költ, rajzol, fotosoppol, könyvet ír, cikket ír, blogol.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.26. 12:20:58

Prometheus_X!

Jelasics nem a szlovákok, hanem a horvátok nemzeti hőse. A "vallása szent könyvét (tahó vagyok vagy késő van de nem jut eszembe)." poén a Koránnal kapcsolatban viszont olyan jó volt, hogy célszerű lenne, ha megírnád a végrendeletedet és nem tartózkodnál ártatlan emberek közelében, amikor felrobbansz...

C10H12O6 2008.03.26. 12:39:12

Ha már lehetne választani, akkor én ilyen Magyar Gárdát szeretnék, nem pedig a mostani Operett Gárdát.

www.youtube.com/watch?v=J6m_pvDV4JI

No de a lényeg. Mindenki a kis bajszost okolja.
De azért mögötte volt pár ember, és egy egész aparát.

Aztán meg volt a küldetéstudat: a keleti hordáktól megvédeni a Teuton lovagok ősi földjét meg ilyenek.

A Waffen SS elég kemény banda volt, nem lehetett az első időben csak "úgy" valaki tag. Szigorú feltételek, maximális odaadás. Igazi germanische romantika. Ami rá is fért egy alaposan bealázott és pofáncsapott országra, meg arra munkanélküli tömegre, ami akkor kevergett, mint a porfelhő.

Valaki jött, és az embereket fekete egyenruhába, fehér ingbe bújtatt, rend volt az utcán, rend volt az életben. A nyárspolgárságnak szüksége volt rá.

ÉS higyjetek nekem, még szüksége lesz rá...

Jadis 2008.03.26. 12:59:58

prometheus-x,
Jelasics Horváth bán volt, de ne zavarjon. Mi köze a Szlovákokhoz? Ami pedig az iszlám szent könyvét illeti az pedig a Korán.

Jadis 2008.03.26. 13:02:12

prometheus_X
Jelasics Horváth bán volt, de ne zavarjon. Mi köze a Szlovákokhoz? Ami pedig az iszlám szent könyvét illeti az pedig a Korán.

Jadis 2008.03.26. 13:04:51

prometheus_X
Jelasics Horváth bán volt, de ne zavarjon. Mi köze a Szlovákokhoz? Ami pedig az iszlám szent könyvét illeti az pedig a Korán.

Jadis 2008.03.26. 13:05:54

prometheus_X Jelasics Horváth bán volt, de ne zavarjon. Mi köze a Szlovákokhoz? Ami pedig az iszlám szent könyvét illeti az pedig a Korán.

Struglovics 2008.03.26. 13:37:41

Nem értem. Ha a Jellasics szlovák rajzoló volt, akkor minek kellet neki ehhez a Korán szent könyve az Iszlám. Abba már úgysem lehet Frédibéni-figurákat rajzolni... Hülyeségeket firkáltok itt összevissza. Ti menjetek a picsába. System halted.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2008.03.26. 14:27:15

A Ferenc is tervezet eggy bogarat, mer a régi bogárbol, aki már megdöglöt, kiszette a belsejét, asztán tett bele eggy kis antiokszidánsot meg néhány pici alkatrészt, hogy jobban repüjjön, utánna meg viszatette bele a dolgokat, jól beleragasztotta őket cellukszal, és odaatta a Károjnak, hogy vigye vissza a természetbe, ahol tanálta, hogy újra örüjjön a napfémnek. De lehet, hogy a Károj eszt is elvitte az ócskapiacra.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.03.26. 14:29:30

Jel lassíts! Ősi román bán volt és az iszlám szent könyve kijött ugyan nyomtatásban, de későn!

Struglovics 2008.03.26. 14:41:29

Hát ez már abszolút baromság! Teljesen szétoffoljátok a témát... Dr. Lassíts Korán okleveles köz és váltóügyvéd mindig is a legkeményebben tagadta, hogy ősi román Disney-figurák nemi szerveit rajzolta volna a T. Bíróság aktáira. Szerinte ez aljas és gaz rágalom, amit Adolf Hitler norvég iszlamista is tanusíthat.
Több tisztelet és ügybuzgalom!

glabla 2008.03.28. 10:31:17

sztem inkább a boszorka jelképezte a zsidó veszedelmet (nagy orr?) hófehérke pedig az árja tisztaságot. egyértelmű.
süti beállítások módosítása