HTML

cerka

"Mindig is tudtam, hogy a meetingek nem azt a célt szolgálják, ami miatt állítólag összehívják őket, de most már azt is tudom, mi ez a cél: a művészet." K.N. , kubista projektmanager

Friss topikok

Tiboldi, a műelemző, ánuszt vizionál

2008.04.10. 10:38 szily

A Cerkablog kommentjei közöt lassan megjelenik a hibátlan szellemi fegyverzeteben pástra lépő firkaelemzők első generációja. A "rotringborjak" néven is emlegetett csoportból elsőként ismerjék meg tiboldit, aki borzongató szóviccel, és Miss Marple-hoz illő finom sliccügyi megfigyeléssel veteti észre magát, miközben a sátánista Albán ördögi lényét analizálja.

Nézzük meg jobban a központi motívumként helyet kapó alakot...

Albán Mester látta rajzán Freud bizonyára látens nőgyűlöletet állapítana meg, hiszen a szereplő V dekoltázsú tunikája mellett még női állású sliccet is visel a bőszárú nadrágján.

A két oldalon látható, stilizált - Szarv? Copf? Amidala frizura? - kompozíció is feminin jegyeket visel, nem beszélve a szép szempillákról és a Mona Lisai derűs félmosolyról.

Arcán már-már reneszánsz nyugalom tükröződik vélhetőleg azon derül magában, hogy ilyen kivitelezésű félbehagyott fizimiskáért legelőször magát az alkotó "képzőművészt" kell majd magával vinnie a pokolba.

Fennebb, két szeme között ismeretlen (szakrális) jegyet láthatunk, mely lehet lefelé fordított pentagramma (szóvicc, mivel tintával készült a rajz: pennagramma) de egy stilizált ánusz is.
Rejtély.

Alant a kezében tartott rovásírásról - AZ EGYETLEN IGAZI MEGSZENTSÉGTELENÍTÉS :) - feliratra két magyarázat lehet:

1., IUS PRIMAE NOCTIS
2., EKSZESZÁSZBÚK


Szerintunk: (5/5)
Szerintetek: (4/5)

5 komment · 1 trackback

Címkék: pina halál iskola elemzés pusztítás gyűlölet figuratív fantázialény szürrealista


A bejegyzés trackback címe:

https://cerka.blog.hu/api/trackback/id/tr64419481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Precess 2008.04.13. 19:12:18

A tökéletes meeting-jegyzet – nyomtatható sablonnalAkár egy multinál, jól szabályozott folyamatok alapján kell munkát végeznünk, akár hiányos adminisztrációval működő kkv-nél töltjük a hétköznapokat, a jól megszervezett heti vagy napi feladatterv kincset…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bamb 2008.04.10. 13:40:42

Én már egyszerű kommentelő korában is felfigyeltem a mesterre, elemzése pedig új perspektívába helyezte előttem a picsafejű kosembert. Már egészen másképp gondolkodom sokmindenről.

bamb 2008.04.10. 13:41:45

Mindazonáltal én továbbra is a vicsorgó maciról szeretnék többet megtudni a blogon.

bőgőmackó 2008.04.10. 13:53:32

grat tiboldi, nagyot emeltél a kommentek színvonalán. Kár, hogy ki kellett rakni külön posztba, bár értem, elmerülne az egymilliárd "ez fos" között.

bewhat 2008.04.10. 15:18:33

ez fos

najó csak vicceltem:) külön rovatot neki az ÉSben!!
süti beállítások módosítása